Gel de baie ecologic homemade: rețetă

Alegerea produselor de îngrijire personală ecologice poate avea un impact semnificativ asupra mediului și sănătății tale. Cu o rețetă simplă, poți să-ți faci propriul gel de baie ecologic acasă, evitând substanțele chimice dăunătoare și contribuind la reducerea ambalajelor de plastic. În acest articol, vom explora cum să prepari un gel de baie ecologic homemade, folosind ingrediente naturale și sustenabile.

Ingrediente:

 1. Baza de Gel de Aloe Vera (1 cană):
  • Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale hidratante și calmante pentru piele. Poți cumpăra o bază de gel de aloe vera sau poți extrage gelul direct din frunzele de aloe vera proaspete.
 2. Ulei de Cocos (1/4 cană):
  • Uleiul de cocos adaugă hidratare și are proprietăți antibacteriene. Asigură-te că folosești un ulei de cocos virgin și nerafinat pentru beneficiile maxime.
 3. Săpun Lichid Eco-friendly (1/2 cană):
  • Alege un săpun lichid ecologic, fără aditivi chimici și parfumuri sintetice. Poți opta pentru săpunuri cu ingrediente organice pentru o alegere și mai sustenabilă.
 4. Ulei Esențial (opțional, pentru aromă):
  • Adaugă câteva picături de ulei esențial în funcție de preferințele tale. Uleiurile esențiale de lavandă, citrice sau mentă pot adăuga o aromă plăcută și beneficii pentru starea de bine.
 5. Vitamina E (1 linguriță):
  • Vitamina E are proprietăți antioxidante și ajută la prevenirea oxidării ingredientelor. Poți utiliza ulei de vitamina E sau capsule de vitamina E.

Instrucțiuni:

 1. Amestecă Baza de Aloe Vera și Uleiul de Cocos:
  • Într-un recipient, combină baza de gel de aloe vera și uleiul de cocos. Amestecă bine până când obții o consistență omogenă.
 2. Adaugă Săpunul Lichid și Uleiul Esențial:
  • Incorporază săpunul lichid eco-friendly în amestecul de aloe vera și ulei de cocos. Dacă dorești, adaugă câteva picături de ulei esențial pentru aroma dorită.
 3. Integrează Vitamina E:
  • Adaugă vitamina E în amestec și amestecă bine. Vitamina E va ajuta la menținerea prospețimii gelului de baie și la protejarea pielii.
 4. Păstrează într-un Recipient Refolosibil:
  • Transferă gelul de baie ecologic într-un recipient refolosibil și etichetează-l corespunzător. Evită ambalajele de unică folosință și optează pentru recipiente din sticlă sau material reciclabil.
 5. Folosire:
  • Folosește gelul de baie ecologic homemade în timpul dușului sau băii, aplicând o cantitate mică pe piele și clătind cu apă călduță.

Sfaturi Suplimentare:

 • Testează pe o Mică Zonă a Pielii: Înainte de utilizare frecventă, testează gelul de baie pe o mică zonă a pielii pentru a evita reacțiile alergice.
 • Ajustează Consistența: Dacă gelul de baie pare prea gros sau prea subțire, poți ajusta consistența prin adăugarea de apă sau de baza de aloe vera.
 • Variază Uleiurile Esențiale: Experimentează cu diferite uleiuri esențiale pentru a găsi aroma perfectă pentru tine.

Prepararea propriului gel de baie ecologic homemade nu numai că este distractivă, dar și o modalitate excelentă de a contribui la reducerea impactului asupra mediului și la promovarea unui stil de viață sănătos. Această rețetă simplă și naturală poate face dușul tău mai plăcut și mai ecologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *